Eskişehir yolundaki yerleşke girişinde, doğalgaz patlaması sonucu yangın çıktı. Olayda can kaybı olmazken, yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.
Ankara 20/10/2021 11:00 20/10/2021 11:35
Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü yerleşkesi yakınında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı.
Ekipler alevlere müdahale ederken, polis de çevrede güvenlik önlemi aldı. Eskişehir yolunun kenarındaki patlama nedeniyle ulaşım, kontrollü sağlandı.
Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki doğalgaz iletim hattında oluşan gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştür. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır." bilgisi paylaşıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasında ise "MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki doğalgaz kazanında patlama olduğuna dair gelen ihbarlar üzerine saat 09.57'de itfaiyemizin Merkez, Bilkent ve Çayyolu İstasyon ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Yangın doğalgaz kesintisi de sağlanarak saat 10.35'te söndürülmüştür." denildi.